Ingredienser:
PORTIONER: 16 bitar
* 50 g smör
* 2 paket oreokakor glutenfria (ca 200 g)
* 4 ägg
* 2 dl strösocker
* 400 g färskost (av cream cheese-typ)
* 2 tsk vaniljsocker
* 4 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält smöret.
Krossa 200 g oreokakor (för 16 bitar) (gärna i matberedare), blanda ner i det smälta smöret och rör till en jämn blandning.
Klä botten på en springform (24-26 cm, för 16 bitar) med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen.
Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Grovhacka resterande oreokakor och lägg åt sidan.
Separera äggulor och vitor, lägg i två skålar.
Vispa äggulor och socker pösigt.
Blanda färskosten med vaniljsockret, rör samman med äggsmeten. Gärna med elvisp.
Vispa grädden separat och rör försiktigt ner i ägg- och ostblandningen.
Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.
Ta ut cheesecaken och låt den stå i rumstemperatur ca 1 timme innan den ska avnjutas.
Starta timer