
Macarons
Ingredienser:
100 g mandelmjöl
110 g äggvita (ca 3 äggvitor)
200 g florsocker
55 g strösocker
Eventuellt geléfärg
Gör så här:
1. Blanda mandelmjölet och florsockret i en bunke.
2. I en annan bunke vispar du äggvitan med elvisp. När äggvitan börjar få en skummande konsistens, blanda ner sockret, en matsked i taget. Fortsätt vispa tills du har en maräng med en tjock och fast konsistens med glansig yta.
3. Häll ner mandelblandningen i marängen och blanda med en slickepott. Smeten ska inte vara toppig, isåfall fortsätt blanda.
4. Blanda ner geléfärgen.
5. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut macoaronsen på ett bakplåtspapper. Låt stå minst en timme innan gräddning.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Fyllning
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl nötkräm
2 msk kakao
Gör så här:
1. Vispa smöret med elvisp.
2. Tillsätt sedan florsockret.
3. Vispa ihop och blanda sedan ner de övriga ingredienserna till en jämn smet.
4. Sprita fyllningen i en macaron-halva och sätt sedan på "locket".