
Ingredienser:
Bottnar
275 g mandelmassa
1 1/2 dl socker
2 st äggvitor
Fyllning
250 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
100 g romerska bågar
150 g choklad att doppa i + att ringla över
15 g kokosolja
Gör så här:
Bottnar
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Riv ner mandelmassan i en matberedare.
3. Blanda ner sockret och äggvitorna och vispa till en pösig smet.
4. Spritsa ut smeten till runda kakor på ett bakplåtspapper.
5. Låt vila på bakplåtspappret i 30 minuter i rumstemperatur.
6. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
7. Låt svalna på plåten innan du lossar dem.
Fyllning
1. Vispa smöret, florsockret och vaniljsockret pösigt.
2. Tillsätt äggulorna, en i taget.
3. Smält romerska bågar och låt den svalna.
4. Häll ner den svalnade chokladen i smeten och blanda väl.
5. Bred på fyllningen på kakorna och ställ dem sedan i kylen i 30 minuter.
6. Smält chokladen som du ska doppa kakorna i och blanda med kokosoljan.
8. Doppa kakorna (med fyllningen neråt) i chokladen 2 gånger per kaka, sätt in i kylen och låt stelna mellan gångerna.
9. Ringla lite sv chokladen över.