
Rabarbersylt
Ingredienser:
200 g rabarber
1/2 vaniljstång
1 dl strösocker
1/2 msk citronsaft
Gör så här:
1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
2. Lägg vaniljstången och fröna i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna.
3. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter.
4. Plocka upp vaniljstången och låt sylten svalna.
Degen
(Recept av Virginia Küst www.kustenarklar.se )
70 kakor, gjorde bara hälften
Ingredienser:
250 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
5,5 - 6 dl finax mjölmix (röd)
1,5 tsk bakpulver
3,5 msk pofiber
1 dl marsanpulver
Gör så här:
1. Blanda bakpulver, pofiber och marsanpulver i en bunke.
2. Lägg rumsvarmt smör och socker i en annan större bunke och rör poröst.
3. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda väl.
4. Häll i 4 dl finmix och arbeta samman till en deg.
5. När du knådat degen smidig tillsätter du resterande finmix lite åt gången och knådar smidigt mellan varven.
6. Täck bunken med lock eller plastfolie.
7. Låt degen vila i kylen i ca 30 minuter.
8. Forma en liten boll ca 2,5 cm i diametern och lägg den i en liten pappersform för hallongrottor och gör ett litet håll i mitten.
9. Lägg i en klick rabarbersylt i hålet.
10. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter på 175 grader.