Ingredienser:
1 dl rostade, osaltade jordnötter (hackade)
4 msk kakao
100 g smör
180 g mörk choklad (grovhackad)
395 g sötad konserverad mjölk
Ganache:
120 g mörk choklad (grovhackad)
50 g smör (i mindre bitar)
(Du kan själv välja hur mörk du vill att chokladen ska vara, själv använde jag 80% och den smakade VÄLDIGT mycket choklad)
Gör så här:
1. Smörj en fyrkantig form, ca 20 cm, och klä den med bakplåtspapper
2. Lägg de hackade jordnötterna i en skål och sikta i kakao.
3. Smällt smör, choklad och konserverad mjölk på låg värme tills allt har smält ihop.
4. Häll chokladsmeten över jordnötterna och kakaon och blanda väl.
5. Häll över din "smet" i formen och ställ in i kylen i ca 2 timmar.
6. Gör chokladganachen genom att smälta ihop smöret och chokladen (kom ihåg att röra regelbundet i kastrullen så att det smälter ihop ordentligt och inte bränns).
7. Låt ganachen svalna i några minuter innan du fördelar den jämnt över din kaka.
8. Ställ in allt i kylen igen några timmar innan du skär den i bitar och serverar den.
