Pannacotta cheesecake
Ingredienser:
Botten:
15 glutenfria digestivekex
100 g smör
Fyllning:
6 dl vispgrädde 
1,5 dl gelésocker
1 krm vaniljpulver
2 passionsfrukter
Topping:
190 g mangopuré
1 äggula
1 tsk gelésocker
1 msk vatten 
Bär och frukt till dekorering (vit choklad)

(Går att göra laktosfri)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. 
2. Smält smöret i en kastrull. 
3. Krossa digestivekexen i en matberedare och tillsätt det smälta smöret. Blanda till en formbar massa. 
4. Täck en rund form med avtagbara kanter (20 cm i diametern) med bakplåtspapper och tryck ut digestivemassan. 
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt svalna helt innan du häller på pannacottan. 
6. Koka upp vispgrädde, gelésocker och vaniljpulver i en kastrull. Rör hela tiden så att det inte bränns.                                                      Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner innehållet från dina två passionsfrukter. 
7. Sila ner fyllningen i en annan skål (som tål värme!) så att du blir av med kärnorna. Låt svalna innan du sedan häller i fyllningen i ditt "pajskal".
8. Sätt in i kylskåpet. 
9. Lägg alla ingredienser till toppingen (utom dekorationen) i en kastrull och låt sjuda på medelhög värme i ca 15 minuter.                           
10. Låt svalna och rör om då och då för att undvika klumpar. 
11. Häll över mango-toppingen på din paj och sätt in i kylskåpet en stund innan du dekorerar. 
12. Låt stå i kylskåpet några timmar innan servering. 

(null)