
Bananbottnar
Ingredienser:
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl strösocker
100 g smör (rumstempererat)
2 ägg
6 dl Sempers finmix
1 tsk bikarbonat
2 bananer
2 1/2 dl mandelmjölk
Gör så här:
1. Vispa allt socker och smör fluffigt.
2. Tillsätt äggen ett i taget, vispa lite mellan äggen.
3. Blanda mjöl och bikarbonat och sikta ner i smeten.
4. Mosa bananerna och blanda med mjölk.
5. Rör ner bananblandningen i smeten och vispa tills smeten är helt slät.
6. Fördela smeten i dina bakformar (med bakplåtspapper) och grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 20-30 minuter om du gör som jag och delar upp smeten i fyra formar annars grädda längre tid.
Fyllning-Marängsmörkräm
Ingredienser:
4 st äggvitor
191 g strösocker
250 g smör (rumstempererat)
2 tsk vaniljsocker
Smaksättning:
Dulche De Leche
Rårörd jordgubbssylt
Gör så här:
1. Lägg äggvitor och socker i en skål.
2. Värm över vattenbad tills det når 65 grader. Vispa lite då och då.
3. Ta bort skålen från värmen och vispa tills det blir en maräng.
4. Tillsätt smöret, en kub i taget, när marängen har svalnat.
5. Tillsätt vaniljsockret.
6. Dela upp marängsmörkrämen i två skålar och smaksätt den ena med Dulche De Leche och den andra med jordgubbsylt.
7. Färga Dulche De Leche marängsmörkrämen grön och blå. Det ska du använda för att spackla tårtan med.
Poolvattnet
Ingredienser:
2,5 dl gelésocker
2,5 dl vatten
Gör så här:
1. Blanda samman ingredienserna och låt koka upp i en halv minut.
2. Färga blått och låt svalna.
Montera tårtan och dekorera med små poolleksaker av marsipan eller sockerpasta.