
4 personer
Rabarberkompott:
½ vaniljstång
200 g rabarber
1 dl strösocker
½ msk pressad citron
Gör så här:
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg rabarber, socker, citronsaft, vaniljfrön och -stång i en kastrull. Låt det koka upp och låt sjuda i ca 10 min. Plocka upp vaniljstången. Låt kompotten svalna.
Vaniljkräm:
3 dl vispgrädde
1 dl naturell yoghurt, 10 %
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa grädden, vänd ner yoghurt och vaniljsocker.
Havrefras:
4 msk smör
1 1/2 dl rena havregryn
1 1/2 dl kokosflingor
3/4 dl strösocker
Gör så här:
Smält smöret i en stekpanna. Rör ner havregryn, kokos och socker. Låt allt få smula sig och få en fin färg under omrörning. Låt svalna.
Varva rabarberkompotten, vaniljkrämen och havrefrasen. Tips, börja och avsluta med havrefrasen.