Ingredienser:
100 g smör
100 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk vispgrädde
1 tsk kanel
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl pofiber
1 1/2 dl glutenfri mjölmix
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Skala och skär rabarberna i små skivor. Är rabarbern för tjock så kan du med fördel dela den längs med. Lägg ner rabarberbitarna i det smälta smöret och tillsätt 1/2 dl strösocker, grädden och kanelen. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.
3. Vispa ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt och vitt med elvisp.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.
5. Tillsätt rabarber/smör blandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.
6. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.
Receptet är från https://niiinis.se/2015/11/06/godaste-rabarberkladdkakan/