
Ingredienser kladdkaka:
150 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
1/2 tsk salt
2 dl glutenfri mjölmix (Semper finmix)
1/2 dl karamelliserad mjölk
Smör och kokos till formen
Gör så här:
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Rör ihop ägg, socker, kakao, salt och glutenfri mjölmix.
3. Tillsätt det smälta smöret rör ihop till en jämn smet.
4. Smör formen (ca 24 cm i diametern) med smör och kokos.
5. Häll i hälften av smeten i formen. Klicka sedan ut den karmeliserade mjölken och häll över resten av smeten.
6. Grädda längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter.
7. Låt svalna.
Topping:
150 g choklad
1 1/2 dl rispuffar
1/2 burk karamelliserad mjölk
Gör så här:
1. Smält chokladen och tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
2. Bred ut toppingen i ett jämnt lager på den svala kakan.
3. Förvara i kylen i några timmar innan servering.