
Kladdkaka
Ingredienser:
2 st ägg
3 dl socker
112,5 g smält smör
1 1/2 dl Lailas glutenfria mjölmix
1/2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Chokladbollar:
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl glutenfria havregryn
2 msk kallt kaffe
Kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält smöret till kladdkakan och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker (till kladdkakan) pösigt.
4. Rör ner resten av ingredienserna (till kladdkakan).
5. Blanda alla ingredienserna till chokladbollarna noga med händerna.
6. Smöra och bröa en ugnsform, ca 24 cm i diametern, med kokos istället för ströbröd.
7. Häll i hälften av kladdkakssmeten.
8. Smula chokladbollsdegen över.
9. Häll över resten av kladdkakssmeten.
10. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.