
Ingredienser:
Pajdeg
2 dl mandelmjöl
2 dl glutenfri mjölmix (Sempers finmix)
2 msk rörsocker
1 ägg
2 msk neutral olja
Fyllning
200 g pekannötter
50 g smör
2 dl sirap
1 dl rörsocker
2 msk glutenfri mjölmix (Sempers finmix)
1 krm salt
2 ägg
Gör så här:
Pajdegen:
Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda till en boll. Degen blir ganska torr och smulig i början innan du har knådat den till en boll. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen i 5 minuter på 200 grader.
Fyllningen:
Rosta pekannötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta.
Smält smöret och blanda sedan i sirap, socker, mjölmix och salt. Jag hade spisen på låg värme medan jag blandade i ingredienserna så att de lättare skulle "gå ihop".
Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda till en jämn sås och tillsätt pekannötterna.
Fyll pajskalet med nötblandningen och grädda i ugnen mitt i ugnen ca 20 på 200 grader.
Servera pajen med lättvispad grädde.