Saltkolapannacotta med hasselnötsbrownie
(null)

Hasselnötsbrownie 
Ingredienser:
125 g smör
40 g kakao
2 st ägg
180 g strösocker
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
40 g malda hasselnötter eller hasselnötsmjöl
1/2 tsk bakpulver
50 g rostade hasselnötter, grovhackade 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klä en rund springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. 
3. Smält smöret och tillsätt kakao. Blanda väl. 
4. Vispa ägg och socker i en skål. 
5. Tillsätt smöret och kakaon. 
6. Häll i resterande ingredienser och blanda till en jämn smet. 
7. Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen. 
8. Låt kakan svalna och ta sedan loss den ur formen. 

Saltkolapannacotta
Ingredienser:
1 birk karamelliserad mjölk 
5 dl grädde
3 gelantinblad (alternativ agar-agar pulver)
0,5 tsk flingsalt

Gör så här:
1. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga i minst 5 minuter. 
2. Värm upp grädden i en kastrull, ta bort från värmen när den precis har börjar koka. 
3. Rör ner den karamelliserade mjölken och vispa tills den har löst sig. 
4. Tillsätt sedan gelantinbladen och saltet och blanda väl. 
5. Låt smeten stå i kylen och rör om var 10 minut så att den inte stelnar. Smeten ska få en tjock konsistens. 

Montera tårtan:
1. Lägg tillbaka browniebottnen i formen igen med en hårt plastfilm runt som sitter precis intill kanten. 
2. Se till att brownien ligger intill kanten och ställ sedan in i frysen i 30 minuter. 
3. Häll sedan på oannacottan, när den har tjocknat. 
4. Låt stå i kylen i mist 6 timmar.