Julig cheesecake
(null)

Ingredienser:
Botten
250 g glutenfria pepparkakor
75 g rumsvarmt smö

Fyllning 
200 g romerska bågar
250 g kvarg
300 g färskost
2 st ägg
1 1/2 dl socker 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Klä bottnen av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper och smörj bottnen och kanterna. 
3. Mixa pepparkakorna i en matberedare. 
4. Mixa smör och mixa till en deg. 
5. Tryck ut degen i formen (använd gärna en skedd). 
6. Låt stå i ugnen medan du gör fyllningen. 
7. Smält chokladen över ett vattenbad. 
8. Vispa för hand ihop kvarg, färskost, ägg och socker. 
9. Rör ner den smälta chokladen. 
10. Fyll formen med fyllningen. 
11. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter. 

Serveras kall