
Kladdkaka
Ingredienser:
2 st ägg
3 dl socker
125 g smör
1 1/2 dl Lailas glutenfria mjölmix
1 1/2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
Gör så här:
1. Smält smöret.
2 Vispa ägg och socker poröst.
3. Vänd ner resten av ingredienserna.
4. Grädda i nedre delen av ugnen (grädda i ca 10-15 innan du smular på havrekrispen).
Havrekrisp
Ingredienser:
150 g smör
4 1/2 dl glutenfria havregryn
1 dl strösocker
Nougat
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Rör ner resten av ingredienserna i kastrullen.
3. Låt stå i kylen en kort stund.
4. Smula över den halvt gräddade kladdkakan.
5. Grädda i ytterligare 10-15 minuter i nedre delen av ugnen.
6. Riv nougaten över kakan med en potatisskalare och bred ut över kakan.
7. Låt stå i kylen och stelna innan servering.